DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN AMSTERDAM FASHIONWEEK

Vorige week vond het jaarlijkse modecircus weer plaats in Amsterdam. Tijd voor wat een recap! Van maskers en opblaaspoppen tot siamese tweelingen en BN’ers op de catwalk: dit is wat je hebt gemist.

Meer dan ooit draaide de Amsterdamse modeweek om jong talent. Het werd ook wel een springplank voor de nieuwe generatie genoemd. De openingsavond stond in het teken van Future Generation. Het piepjonge tweekoppige designerduo MARTAN (twee van de in totaal veertien mannelijke designers die showden tijdens MBFWA) had de eer om de opening te verzorgen. Gevolgd door Das Leben am Haverkamp, een collectief van vier ontwerptalenten, waaronder Christa van der Meer. Zij koos voor dansende opblaaspoppen. Maar dan niet zoals je ze op de plaatselijke braderie ziet, maar een modieuze variant met jassen en felgekleurde strepen. Een onverwacht moment.

ARTIITUDE doopte BN’ers om tot BM’ers en verraste ons met Fred van Leer, Goede Tijden acteurs Everon Jackson Hooi en Toprak Yalçiner op de catwalk. En of het goede tijden waren: customized leren jacks met kleurrijke prints. Een feestje voor het oog, een regelrechte must have voor de (street chic) fashionista.

En over dit alles postten we er op los op sociale media. Aan het eind van de rit staat de Instagram teller op ruim 150.000 – we postten massaal foto’s met de hashtag #MBFWA.

Welke show vond jij tof?

Bron: Stylight

Share Button

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *