How to wear: mom jeans

Eerst was daar de boyfriend jeans, toen de girlfriend jeans en nu is de mom jeans uit de jaren tachtig en negentig weer terug. Hou je het nog bij?

Maar de mom jeans is dus dé denim die je dit seizoen in je kast moet hebben hangen. Ik vind het nogal een lastig model. Een mom jeans kenmerkt zich namelijk door de high waist, recht toelopende broekspijpen (tot op de enkels anno 2017) en liefst in een old school dikke denim. Vrij lastig model wanneer je smalle taille en bredere heupen hebt en oja, klein van stuk bent.Toch vind ik het wel een leuk denim modelletje.

Daarom een aantal manieren om deze jeans te stylen (als je het model kan hebben).

1. Show your waist

De mom jeans is dus een high waist model. Als je dan ook nog je blouse, shirt of trui je in broek stopt, show je niet alleen je taille. Je benen lijken ook nog eens langer. SCORE!!

Style mom jeans

Bron: www.tendances-de-mode.com

2. Crop it

De favoriete combinatie van Kendall Jenner. Een mom jeans met crop top, shirt of trui. Groot gelijk met zo’n lichaam. Uiteraard hoeft het niet zo cropped te zijn dat je echt je navel ziet, zoals bij kendall. Maar een iets kortere blouse of shirt op een mom jeans is ook helemaal goed.

3. Balance 

Een basic shirt, witte blouse, zwarte trui. Keep it simple! Voor de balance, combineer het met nummer 1 en 4 in deze lijst.

Bron: www.fashionmugging.com

4. Shoe heaven

Sneakers, hakken, sandalen, enkellaarsjes, loafers, met de mom jeans ben je in shoe heaven. Het kan allemaal! Wil je helemaal on-trend de deur uitlopen. Ga dan voor de loafers en combineer deze met een fishnet panty.

Wat vind jij van de mom jeans? Heb jij al een exemplaar in de kast hangen?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

  1. Ik vind het een toffe trend, maar ben bang dat het toch niet helemaal mijn ding is. Al vind ik look 1 en 3 heel erg tof! Malou x

  2. […] schoen voor bijvoorbeeld op je werk. Maar ook voor voor een meer comfy outfit, denk aan een mom jeans met oversized blouse. Wil je er helemaal on trend uitzien? Combineer de mom jeans en loafers met […]

  3. […] je die broeken die je moeder in de jaren 90 aan had? De mom jeans, ja. De moeder van de boyfriend jeans. Hoge taille, een klein beetje taps toelopend en zonder […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INSTAGRAM
LET'S GET SOCIAL